Spilerdug och förflyttningskurser

Brehms Spilerdug såg dagens ljus redan 1997, då arbetet med segelduk i samband med förflyttningsutbildningar visade spännande möjligheter för utveckling.

Spilerdug är ett material som ursprungligen används för att göra spinnakern på segelbåtar av. Vi har sedan starten arbetat med att ta fram de bästa produkterna och utveckla dem ytterligare så att de på bästa sätt kan användas till arbetsuppgifter inom vård- och omsorgsarbete. Vi har sedan 2008 haft egen utveckling och försäljning av våra produkter, de kännetecknas av att vara lättare än andra material och det har en optimerad glidyta. Spilerdug är desutom CE-märkt enligt medicinska direktivet 93/42/EC. ce-marking-logo


Vår drivkraft är ett brinnande intresse för förflyttningsarbete inom vård och omsorg, och visionen är att sprida kunskap om alla de möjligheter som spilerdugen ger, och betydelsen av att arbeta med spilerdug i vardagsarbetet.

Vår verksamhet har vuxit betydligt de senaste åren med bland annat anställning av fler arbetsterapeuter med ansvar för både Danmark och Sverige. Kontaktpersoner för de olika områdena finns här:

​Vi genomför många demonstrationsbesök, där vi undervisar både förflyttningsinstruktörer och personal, likväl som vi håller generella kurser inom ämnen som hör till förflyttning och omvårdnad. Vi ger också specifikt kundanpassade kurser. Vårt samarbete med sjukhus, hemvård och olika institutioner har gett oss stor insikt och kunskap som vi ständigt använder oss av i utvecklingsarbete.Vi har därför också uppnått stor kunskap i att använda spilerdugen till en rad specifika arbetsuppgifter på sjukhus, specialinstitutioner och mycket annat.

Den kunskap vi har och får till oss vill gärna dela av med oss av genom våra undervisningar samt genom vägledningar och videor som finns här på hemsidan.

Vi ser fram emot att träffa dig.

​Senaste nytt

Gratis kurs i Förflyttning och Spilerdug hösten 2017

Två möjliga dagar för utbilding i Göteborg - 23. oktober och 5. december

Forlyttning och spilerdug är för dig som gärna vill komma igång med att använda spilerdug, och för dig som redan använder spilerdug men inte varit på utbildning i användning av spilerdug hos oss.

Kursen kommer att hållas i HMC Sveriges lokal på Lilla Bommen 5, 411 04 Göteborg. Se mer om kursen här

Ny produkt Spiler+ Förflyttningslakan

Nu lanserar vi en ny produkt, som kompletterar vår spilerdug när du vill ha hjälp av en taklyft för förflyttningar.

Spiler+ har handtag i hela längdan och är därför mycket flexibel att använda med en taklyft och spilerdug för mer krävande förflyttningar. Därför kan du fortsätta att använda spilerdug och har glid i alla riktningar när förflyttningar blir tunga.

​Spilerdug produkter

Våra spilerduge finns i tre olika produkttyper

Användning av spilerdug

Vi har många guider om hur
​man använder spilerdug

​Gilla oss på Facebook och följ nyheterna och specialerbjudanden

Skriv till oss

För ytterligare information om Spilerdug, eller har andra frågor för oss, är du välkommen att kontakta oss. Du kan snabbt och enkelt fylla i vårt kontaktformulär, som du beskriver vad du vill veta mer om.

Namn *
 
Telefon *
 
E-mail *
 
Meddelande *
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda